Resa till Skåne 28-29 mars

Vi inbjuder medlemmar och alla med tågintresse till kanske årets roligaste tågresa. Under söndagsdygnet 29 mars transporterar vi ångloken Sa 1277 och Limhamn nr 1 från Nässjö till Klippan.

 

Transporten inramas av en trevlig tågresa i nordvästskåne och södra Halland. Du reser i sovvagn från Nässjö till Klippan, och i sittvagn resten av resan. Tåget avgår från Nässjö lördagskvällen den 28 mars klockan 19:55 med Da 941 som preliminärt draglok. Transporten ner till Klippan sker i en hastighet av max 50km/tim.

 

Möjlighet att stiga på tåget finns i Alvesta klockan 22:29 och i Hässleholm klockan 01:20. Ankomst till Klippan klockan 02:43, du behåller din sovplats till klockan 08:30.

 

Klockan 09:10 avgår så vårt utflyktståg från Klippan, bestående av Da 941+S11+B1+R2+AB3+A2.

 

Vi reser i cirkeln Åstorp-Kattarp-Helsingborg-Bjuv-Åstorp. Vidare via Spannarp-Ängelholm-LaholmsV, här gör vi lokrundgång och ”bestiger åsen” ännu en gång. Fortsättning via Ängelholm-Kattarp och åter i Åstorp klockan 14:12.

 

Stationen i Åstorp ska genomgå en rejäl upprustning under våren med en total trafikavstängning under några veckor, här gör vi ett timslångt uppehåll där vi inbjuder tågets resenärer att vara med och fotodokumentera stationsmiljön. Tanken är att alla bilder ska bli ett samlat tidsdokument på vår hemsida, och förhoppningsvis en intressant artikel i vår medlemstidning. Mer info om detta under resans gång.

 

Klockan 15:12 kör vi vidare mot Klippan, och efter vagntillkoppling avgår vi 16:26. Uppehåll för avstigande i Hässleholm klockan 17:12, Alvesta 19:09 och ankomst till Nässjö klockan 20:25.

 

Hela resan från Nässjö eller Alvesta kostar endast 500:- inklusive sovplats i 2-bäddskupe’ och reserverad dagsittplats.

 

Vill du ha egen sovkupe’ kostar det 900:- inklusive reserverad dagsittplats.

 

I bägge alternativen medtages egna sängkläder inkl. täcke o kudde. Frukost/lunch/fika/kvällsmat kan du köpa ombord i vår restaurangvagn till bra priser, har du något önskemål om specialkost – anmäl detta redan då du bokar resan. På lördagskvällen är bio/pubvagnen öppen för mys och trevlig samvaro.

 

Anmälan sker på vår mejl: nj@lokstallet.se eller via telefon dagtid: 0380 13200

 

Vänta inte med din anmälan – antalet platser är begränsat.

 

Upplysningar (ej bokning): 070 3827852 (Sten-Åke Bergholm)

Bokning & frågor
Boka online:

Ditt namn: *

 

Din epost: *

 

Ditt telefonnummer: *

 

Resmål: *

 

Påstigningsort: *

 

Antalet personer: *

 

Önskad sittplats: *

 

Övriga önskemål (ev. kampanjkod):

 


Boka via telefon: 0380-132 00 - Vardagar kl 13-16


Glöm inte att informera om ev. kostavvikelse redan vid bokningen av resan. Ombord på tåget går det bra att betala resor, mat och dryck med kort!


Det är inte tillåtet att förtära medhavd alkohol ombord på vårt tåg.


För samtliga resor tillämpas NJ resevillkor.